Názov: Traja spáči: Havraní cyklus 3.
Autor: Maggie Stiefvater
Rok prečítaného vydania: 2018
Vydavateľstvo: Slovart
Väzba: brožovaná
Počet strán: 336
Jazyk: SK
Žáner: YA, mysteriózny román

Anotácia:

Tretie pokračovanie Havranieho cyklu od jednej z najtalentovanejších autoriek young adult literatúry prináša

ďalšie šokujúce zvraty.

Snívať je nebezpečné. No ešte nebezpečnejšie je zobudiť sa.

Blue Sargentová konečne našla priateľov, ktorým môže veriť, a partiu, do ktorej zapadne. Stalo sa totiž, čo by jej ani vo sne nenapadlo – Havraní chlapci, takí vzdialení jej bežnému života, ju prijali medzi seba a neuveriteľné veci, čo pri pátraní po tajomnom waleskom kráľovi Glendowerovi zažili, ich ešte viac zblížili. Problém však je, že keď nájdete to, po čom ste túžili, môže sa stať, že to veľmi rýchlo stratíte. Lebo: Priatelia sa dopúšťajú zrady. Matky miznú. Víziám sa nedá veriť. A hlavne, vo svete, kde nemožné sa stáva skutočným, nie je isté vôbec nič.

Recenzia:

Zo začiatku ma tretí diel tak nenadchol ako predošlé, ale čím ďalej som sa dostávala, tým viac som knihu hltala. Príbeh sa krásne zamotáva a cesta za mýtickým kráľom sa komplikuje rovnako ako rozvíjajúci sa vzťah medzi Blue a Ganseym.

V tomto pokračovaní prenikáme hlbšie do mýtov o spiacom kráľovi. Naša parta činí nové objavy a vodítka ukazujúce na Glendowera sa zdajú byť všadeprítomné. Nie je však jediným spáčom v tejto oblasti. Spáči sú traja a nie každý by mal byť prebudení.

Hodnotenie: 4/5